"To se nikada neće desiti dok sam ja kapiten"
Juventus je sam sebe doveo u nezgodnu poziciju četiri kola prije kraja Serie A

Buffon opovrgao glasine pred susret s Interom

"To se nikada neće desiti dok sam ja kapiten"

Juventusov naizgled nezaustavljivi marš na sedmu titulu šampiona usporen je serijom slabijih rezultata u posljednje vrijeme. Najozbiljniji konkurent Napoli, pobjedom u Torinu primakao se na bod zaostatka, pa je svaka naredna utakmica Juventusu - finalna.

Prva koja slijedi je "Derby della Italia", na San Siru je domaćin Inter.

"U posljednja dva meča bacili smo u vodu pet veoma važnih bodova, ali smo još na prvom mjestu, kazao je golman Juventusa Gianluigi Buffon.

"Moramo pokušati da zadržimo tu prednost do kraja sezone, to je naš cilj i naša dužnost."

Italijanski mediji prenijeli su da je Buffon imao okršaj sa Medhi Benatijom nakon meča s Napolijem. Navodno je kapiten optužio Marokanca da je napravio grešku koja je dovela do pogotka Kalidoua Koulibalyja za Napoli u porazu 0:1.

"To su izmišljotine kojima pokušavaju da destabilizuju našu životnu sredinu i potkopaju povjerenje i zajedništvo grupe. Niko, barem za 17 godina u Juventusu, nije uperio prstom na drugog kolegu i svaljivao krivicu za poraz. To se nikada neće dogoditi dok sam ja kapiten tima."

S druge strane, Juventusu je potreban novi kvalitet kako bi došao do pobjede u vrlo teškom meču. Mnogo bi im pomoglo kada bi se Paulo Dybala vratio golgeterskim navikama.

Umjesto toga, Juventusu treba neke pobede, a svakako bi pomoglo da li će Paulo Dybala ponovo dosledno stići.

Dybala je počeo snažno, postigao je 10 golova u prvih šest ligaških utakmica.

Međutim, nakon povrede početkom 2018. godine, premda je postigao mnogo golova, u pojedinim utakmicama bio je nevidljiv. U posljednje dvije utakmice uopće nije uspio uputiti šut u okvir gola.

Na San Siru Dybala još uvijek nije zabio gol u dresu Juventusa.

S druge strane Interov napadač Mauro Icardi izgleda da uživa igrati sa Juventusom. Argentinac je postigao sedam golova u 10 ligaških utakmica protiv Stare dame.

Inter igra i za mjesto u Ligi šampiona, čime je subotnji meč postao još važniji za domaćine. Tim je peti u Seriji A, bod iza Rome i Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će biti na teškom zadatku.

"Meč protiv Intera je odlučujući, ali su i utakmice protiv Bologne, Rome i Verone također odlučujuće", rekao je Buffon. "A tu je i finale Italijanskog kupa."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi