Ukoliko izbaci Egipat Halilhodžića čeka fantastičan bonus!

Maroko igra za polufinale AFC

Ukoliko izbaci Egipat Halilhodžića čeka fantastičan bonus!

A. Čaušević

Derbi četvrtfinala Afričkog kupa nacija igraju Egipat i Maroko. 

Egipat je specijalizovan za kontinentalni turnir obzirom na na čak sedam titula prvaka Afrike, dok Maroko igra fantastično pod vodstvom Vahida Halilhodžića.

Obje ekipe u svojim redovima imaju niz sjajnih fudbalera koji igraju u najboljim evropskim klubovima pa je teško prognozirati favorita.

U FS Maroka su odlučili da svoje reprezentativce dodatno motivišu, a u modernom fudbalu nema veće motivacije od novca.

Tako će u slučaju da izbace Egipat Halilhodžić i njegovi igrači podijeliti bonus od fantastičnih 250 hiljada eura.

Marokanci se ne mogu pohvaliti igrama na AFC. Posljednji zapažen rezultat ostvaren je još 2004. godine kada je upisan poraz u finalu.

Svjesni su u toj zemlji da Lavovi Atlata kako im je nadimak mogu do samog kraja pa zbog toga možda i nije iznenađenje za ogroman bonus.

Pobjednik Afričkog kupa nacija će dobiti 4.4 miliona eura, dok su Egipat i Maroko samim plasmanom u četvrtfinale već zaradili po 1.9 miliona eura.

Inače, okršaj Maroka i Egipta je ujedno i duel dvojice najplaćenijih selektora na afričkom kontinentu. Halilhodžić mjesečno zaradi 78.300 eura, a Carlos Queirozs 74.800 eura.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Hajde još jedan komentar jutros ( i onako mogu da se pohvalim, ničim izazvano, ne mogu da pročitam šta sam pisao i ako me neko " taguje ") pa da se ide dalje. Podrška za našeg hercegovca Vahu ( i ako ga mnogi osporavaju i zovu " dinar,-efendija ") da danas pobijedi Egipat ipak Halilhodžić Vahid je NAŠ kao što sam napisao HERCEGOVAC i navijam za NAŠEG. Moje mišljenje i moj stav. Pozdrav za normalnu raju
13 3
King_Kenny
...puna podrska za Maroko,ne zato sto volim Halilhodzica,nego da se Salah vrati sto prije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi