Hrvati ih ne smiju podcijeniti: "Vahini" Marokanci furiozni u generalci uz majstoriju Ziyecha
Reprezentacija Maroka u generalci uvjerljiva protiv Gruzije (Foto: Twitter - Équipe du Maroc)

Generalka pred Mundijal

Hrvati ih ne smiju podcijeniti: "Vahini" Marokanci furiozni u generalci uz majstoriju Ziyecha

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Maroka je u generalci pred Svjetsko prvenstvo danas u Sharjahu (UAE) rezultatom 3:0 savladala Gruziju.

Već u petoj minuti afrička selekcija dolazi do vodstva preko En Nesyrija kojem je asistirao Ziyech.

Asistent kod prvog gola u glavnoj ulozi kod drugog 24 minute kasnije. Uočio je gruzijskog golmana van svog gola, te ga matirao sa svoje polovice, a gol možete pogledati u priloženom članku.

U drugom poluvremenu, očekivano, uslijedio je niz izmjena, šansu su dobili Mazraoui, Amrabat, Hamdallah, Chair i Yamiq, a konačnih 3:0 je golom iz penala u 72. minuti postavio Boufal.

Maroko je na Mundijalu u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a naše komšije definitivno ih ne smiju potcijeniti.

Oglasi

Vatreni su jučer s 1:0 savladali Saudijsku Arabiju u generalci i mogli su vidjeti kakvi ih klimatski uslovi očekuju u Arabiji, a na koje su više naviknuti Marokanci.

Viceprvaci svijeta upravo protiv Maroka otvaraju svoj nastup u Kataru, a ta utakmica je na rasporedu 23. novembra, tri dana nakon otvaranja Mundijala.

Vrijedi spomenuti da je generalku upravo završila i Španija koja je rezultatom 3:1 s kombinovanim sastavom rutinski stigla do pobjede protiv Jordana.

Za Španiju su pogađali Ansu Fati u prvom, te Gavi i Williams u drugom poluvremenu, dok je utješni gol za Jordan u sudijskoj nadoknadi postigao Al Daradreh.

Ranije danas Kanada je slavila pobjedu protiv Japana. Azijska ekipa povela je preko Some u devetoj minuti, izjednačio je Vitoria u 21., a u petoj minuti sudijske nadoknade trijumf iz penala Kanađanima je donio Cavallini.

Prijateljske utakmice:

Maroko - Gruzija 3:0
Španija - Jordan 3:1
Japan - Kanada 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi