Španci objavili "dokaz": Zbog ovoga će Maroko postati prvak svijeta?
Ako se tradicija nastavi, Marokanci će se okititi zlatom.

Sujevjerje, ali može se desiti

Španci objavili "dokaz": Zbog ovoga će Maroko postati prvak svijeta?

Eldar Ganibegović

Ostalo je još da se odigraju tri utakmice Svjetskog prvenstva, a na dvije će nastupiti Maroko. Jednu danas u polufinalu i još u finalu ili za treće mjesto, a španski "AS" sada donosi zanimljiv podatak prema kojem bi Maroko mogao postati prvak.

Najveća senzacija i najljepša priča ovog Svjetskog prvenstva je selekcija Maroka.

Prošli su prvi kroz cilj u grupi pored Hrvatske, Belgije i Kanade, a zatim su izbacili Španiju i Portugal.

Niko im nije uspio zabiti gol od protivnika, a jedan jedini su primili protiv Kanade u pobjedi od 2:1, no to je bio autogol.

Maroko je tako postao prva afrička selekcija koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, te imaju šansu i da osvoje prvu medalju.

Danas se njihov san nastavlja i to protiv svjetskih prvaka, Francuske. Utakmicu protiv njih u polufinalu igraju od 20 sati.

Oglasi

Španski "AS" donio je zanimljiv niz podataka prema kojima bi Maroko, ukoliko se tradicija nastavi, postao prvak svijeta.

Naime, prethodna tri Svjetska prvenstva osvajao je igrač Chelseaja koji je u tom klubu nosio broj, odnosno druge dvije cifre te godine.

Tako je Juan Mata 2010. godine noseći broj 10 u Chelseaju postao prvak svijeta sa Španijom, a četiri godine kasnije je to uradila 14-ka Chelseaja s Njemačkom, Andre Schurle.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Olivier Giroud je 2018. godine nosio dres s brojem 18 u Chelseaju i osvojio titulu prvaka svijeta s Francuskom, a ove godine dres s brojem 22 u Chelseaju nosi fudbaler Maroka Hakim Ziyech.

Da li će se ova zanimljiva tradicija nastaviti, ostaje da vidimo. Jasno, Maroko je još uvijek na papiru autsajder protiv Francuske, te eventualno Argentine u finalu, no pokazali su da mogu protiv svakoga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi