Dok je Vaha "ginuo" i pravio ekipu, njegov nasljednik je radio ovo: Sada je u polufinalu SP-a
Foto: Screenshot & EPA

Regragui se usavršavao

Dok je Vaha "ginuo" i pravio ekipu, njegov nasljednik je radio ovo: Sada je u polufinalu SP-a

E. Ganibegović

Vahid Halilhodžić je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo i dobio otkaz. Njegov nasljednik Walid Regragui je napravio historijsku senzaciju plasmanom u polufinale, a sada je objavljeno šta je taj čovjek radio prije samo godinu dana.

Reprezentacija Maroka je apsolutni hit Svjetskog prvenstva u Kataru.

Lavovi Atlasa postali su prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale jednog Svjetskog prvenstva te su vrlo blizu toga dan, ako ne da osvoje, onda barem da postanu prva afrička selekcija s medaljom na Svjetskom prvenstvu.

U polufinalu će se sutra sastati s Francuskom koja je već upisala jedan poraz od Afrikanaca na ovom Mundijalu (Tunis, 1:0) što im svakako daje nadu u prolaz u finale.

Ukoliko prođu, u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Argentine i Hrvatske koji se igra večeras od 20 sati.

Selektor Maroka Walid Regragui je uoči ove utakmice dao sjajnu izjavu. Cilj mu nije samo finale, nego i titula.

Oglasi

"Vidim da ljudi govore da je ovo naš maksimum, ali želim da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Možete mi reći da sam lud, ali želim da osvojimo ovo takmičenje i naši navijači će nam sigurno pomoći u tome. Volim svoju zemlju. Nismo uopšte umorni kako govore jer želimo da ponovo ispišemo historiju", između ostalog je rekao.

Dok je naš stručnjak Vahid Halilhodžić radio na tome da napravi od Maroka ekipu i u konačnici ju i odveo na Mundijal, njegov kasniji nasljednik još se usavršavao.

Objavljeno je da je on prije samo godinu dana pratio seminar o taktici Mikela Artete, trenera Arsenala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon samo godinu dana stigao je do toga da vodi reprezentaciju u polufinalu Svjetskog prvenstva, a vidjet ćemo može li napraviti još nešto više od toga. 

Top Komentari

denimen9
Vaha da je pametan, i on bi posjetio isti seminar! Čovjek se u poslu uvijek treba razvijati, čuti tuđa mišljenja na istu temu i tako to. Eto Vaha se rodio naučen.
0 3
plemic
ima li tko na ss.ba da napiše nekoliko uvodnih riječi o večerašnjem polufinalu. ili je ti iznenada postala tabu tema.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi