Marotta 25. oktobra prestaje biti Juventusov operativac

Potražit će novi posao

Marotta 25. oktobra prestaje biti Juventusov operativac

Edmir Škorić

Juventusov operativac Beppe Marotta potvrdio je da odlazi iz kluba.

Špekulisalo se da će Marotta postati predsjednik Italijanskog nogometnog saveza, ali on je negirao tu informaciju, no potvrdio je da 25. oktobra odlazi iz Juventusa.

"Bila je to posebna osmogodišnja avantura i Juve će uvijek biti u mom srcu. Želim to najaviti će potpis direktora biti objavljen u ponedjeljak, a to neće biti moje ime. Zvanično se moj mandat završava 25. oktobra", rekao je Marotta, pa je dodao:

"Kategorično odbijam izvješća kako ću biti imenovan za predsjenika Italijanskog saveza. Takva vrsta iskustva mi nije potrebna. Emotivan je ovo trenutak za mene, nikada neću zaboraviti sve ono što sam doživio u Juventusu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marotta je s Juventusom osvojio sedam naslova u Seriji A uzastopno, a sada bi možda mogao da krene put Barcelone ili Manchestera, koji su navodno zainteresovani za njegove usluge.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi