Napoli se ponadao u Torinu, ali ga je crno-bijela mašina na kraju samljela
Sedam pobjeda iz sedam utakmica za Bianconere(Foto: EPA)

Juventus slavio protiv velikog rivala

Napoli se ponadao u Torinu, ali ga je crno-bijela mašina na kraju samljela

Midhat Šljivak

Juventus je u derbi utakmici 7. kola savladao velikog rivala Napoli sa 3:1 i povećao je prednost na vrhu tabele.

Do sedme pobjede u sezoni Juve je došao lakše od očekivanog, iako stvari po Staru damu nisu krenule baš najbolje u ovom duelu.

Napoli je u 10. minuti poveo u Torinu. Fantastičnu akciju su odigrali gosti, a završio ju je Dries Mertens za prednost od 0:1.

Nakon primljenog gola Juve je dominirao. Nakon nekoliko dobrih pokušaja u 26. minuti Ronaldo sjajno pronalazi Mandžukića koji lagano pogađa pored uspavane odbrane Napolija za 1:1.

Mogao je Juve i do preokreta već u prvom poluvremenu. Ipak, gosti su se odbranili i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Međutim, samo što je počelo drugo poluvrijeme Bianconeri dolaze do drugog gola. Šut Ronalda pogađa stativu, Mandžukić je na pravom mjestu i postiže svoj drugi gol za 2:1.

Ostao je u 58. minuti Napoli i sa igračem manje. Rui je isključen nakon drugog žutog kartona, a sa igračem manje je Callejon mogao i izjednačiti. Ipak, zicer mu je skinuo Szczesny, pa je kazna ubrzo stigla.

U 76. minuti meč je bio završen. Nakon kornera Ronaldo šutira, Bonucci je na pravom mjestu i skreće loptu u mrežu za prednost Juventusa od 3:1.

Do kraja je Juve promašio još nekoliko dobrih šansi. Ostalo je međutim 3:1 i Juve je sa 21 bodom daleko ispred svih na tabeli Serije A.

Miralem Pjanić je za Juventus odigrao 90 minuta i bio je veoma dobar.


Serie A, 7. kolo:

Juventus - Napoli 3:1 (Mandžukić 26', 49', Bonucci 76' / Mertens 10')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mama
Mandžo i Ronaldo deru guzove svima redom..........
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti