Marotta oduševio navijače: On je Interov, sutra će sve biti ozvaničeno

Alexis ostaje na Meazzi

Marotta oduševio navijače: On je Interov, sutra će sve biti ozvaničeno

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez neće se ovog ljeta vraćati u Manchester United jer je Inter odlučio da ga zadrži na Meazzi.

Alexis je u Inter stigao na jednogodišnju posudbu, te je klub odlučio da ga zadrži u svojim redovima. Manchester United je čak odustao od bilo kakvog obeštećenja, te im je bilo bitno da oslobode budžet za plate s obzirom da je Alexis sedmično zarađivao nevjerovatnih 500.000 funti.

Naime, United je odlučio da raskine ugovor s Alexisom i pusti ga u Inter bez obeštećenja i time znatno oslobode budžet za plate. To je večeras potvrdio i sportski direktor Intera, Beppe Marotta, koji je poručio da će sutra biti sve ozvaničeno.

"Sve ćemo ozvaničiti sutra, a mogu vam slobodno reći da je on sada samo Interov. Imamo s njim ugovor na tri godine i vjerujemo u njega. Sretni smo što je dogovor postignut i što će on ostati u Interu", izjavio je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sanchez je ove sezone u dresu Intera odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio četiri gol ai dodao deset asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi