Zbog promjene imidža ga mnogi na ulici ne bi poznali - Legendarni fudbaler se oprašta od fudbala!

Oprašta se Marouane Fellaini

Zbog promjene imidža ga mnogi na ulici ne bi poznali - Legendarni fudbaler se oprašta od fudbala!

Eldar Ganibegović

Nedavno je fudbalski svijet iznenadila odluka Edena Hazarda da okonča karijeru. Sada se na to odlučio još jedan legendarni Belgijanac, a u pitanju je Marouane Fellaini. Odluku je ranije najavio, a sada kada je sezona okončana, ona stupa i na snagu. 

"Na kraju ove sezone oprostit ću se od velikog kluba Shandong Taishan FC nakon pet godina. Imao sam čast nositi legendarni dres ovog kluba u 130 utakmica i pridonijeti nevjerojatnom nizu uspjeha. Ovi trenuci ostat će mi zauvijek u sjećanju. Jako sam zahvalan predsjedniku kluba, navijačima, saigračima, trenerima, osoblju i svima koji su bili dio ovog nevjerojatnog putovanja", napisao je Marouane Fellaini u septembru na svom Instagram profilu.

Bivši igrač Manchester Uniteda odigrao je već 137 utakmica za Shandong Taishan i postigao 50 golova. Osvojio je naslov prvaka 2021., a između sezona 2020. i 2022. njegova je momčad triput zaredom osvojila kineski kup.

“Klub će organizovatisvečani ispraćaj našeg kapitena, a navijači će biti pozvani da se dođu oprostiti od ovog važnog stranog igrača. Potom će se nastaviti boriti uz svoje saigrače u finalu kineskog kupa i na kraju sezone u azijskoj Ligi prvaka. Stigao je kao superzvijezda, odlazi kao legenda", napisao je Shantung Taishan u saopštenju za javnost.

Marouane Fellaini je od 2006. do 2008. igrao za ekipu Standard Liegea, odakle je prešao u Everton. 2013. godine prelazi u Manchester United za iznos od 32 milijuna eura, gdje ostaje do 2019. godine.

Oglasi

U dresu Crvenih vragova osvojio je Evropsku ligu, osvojio FA kup, Liga kup i Community Shield. 

Na press konferenciji uoči utakmice protiv momčadi Henan FC njegovu je odluku komentarisao i trener Choi Kang-he:

"Iako s određenim žaljenjem, poštujem njegovu odluku da se povuče. On je sjajan igrač. Možda je to učinio i zbog godina jer mu je oporavak nakon svake utakmice bio sve teži i obično je trajao dan do dva."

Poznat po afro frizuri koja ga je dugo krasila, Fellaini je sada mnogo manje prepoznatljiv kada je odlučio da se ošiša. U licu je također "ostario" iako ima tek 35 godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi