Marquinhos svojevoljno napušta PSG

Odlazi jer za njega nema mjesta

Marquinhos svojevoljno napušta PSG

D. Vejo

Koliko je konkurencija na mjestu stopera PSG/a velika, govori i toda  je Brazilac Marquinhos svojevoljno otišao kod Al Kaleifija i zatražio da na kraju sezone napusti klub, pišu francuski mediji.

Na njegovoj poziciji igraju dva trenutno nezamjenjiva stopera, David Luiz i Thiago Silva koji briljiraju ove sezone u dresu Svetaca. 

Tokom pruženih šansi Brazilac Marquinhos odigrao je na zavidnom nivou mečeve. Ali sve je to činio sa pozicije desnog beka koja mu nije u prirodi. Svojom brzinom, pravio je pometnju protivničkim odbranama ali to po svemu sudeći nije bilo dovoljno dobro da ga Laurent Blanc stavi u prvih 11.

Do sada se špekulisalo o tome kako bi Brazilca u svojim redovima rado vidjeli Barcelona, Bayern iz Minhena kao i Manchester United. Međutim priča se i o tome kako bi ukoliko na ljeto napusti redove PSG-a, karijeru mogao nastaviti na Ostrvu. Chelsea se spominje kao moguća opcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi