U Francuskoj se kasno sinoć odvijala prava drama

Nova tuča navijača

U Francuskoj se kasno sinoć odvijala prava drama

Esmer Oštraković

Večeras će biti odigrane utakmice 2. kola grupne faze Lige prvaka.

Jedna od utakmca koje će biti odigrane, jeste ona u Marseilleu, gdje će domaća ekipa odmjeriti snage sa Eintrachtom iz Frankfurta.

Ipak, noć uoči susreta, utakmica polako počinje padati u drugi plan, a krivci za to su navijači ova dva kluba.

Nakon što su prošle sedmice navijači Nice i Kolna prouzrokovali masovnu tuču, policija je uoči ove utakmice htjela odraditi bolji posao.

To im nije pošlo za rukom, jer su navijači Marseillea i Eintrachta sinoć izazvali novu masovnu tuču pred jednu evropsku utakmicu.

Navodno je u Marrseile stiglo oko osam hiljada navijača tima iz Njemačke, od koji su neki veliku ultrasi.

Oglasi

Iako je ovaj susret označen kao utakmica velikog rizika zbog dvije navijačke skupine, policija ponovo nije odradila dobar posao.

Tako stanovnici Marseillea sinoć nisu imali mirnu noć obzirom da se kasno sinoć desila velika tuča navijača dva kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Još uvijek se čekaju izvještaji policije o tome šta se tačno dogodilo, a sigurno da će sve biti jasnije u toku današnjeg dana.

Utakmica između ove dvije ekipe trebala bi biti odigrana večeras, a ostaje da vidimo da li će biti novih incidenata koji će pomjeriti utakmici ili će sve proći mirno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi