Lyon se oglasio i ima jasan zahtjev nakon nemilih scena za vikend
FOTO: (AP Photo/Daniel Cole)

Kada će se odigrati derbi?

Lyon se oglasio i ima jasan zahtjev nakon nemilih scena za vikend

H. Zilić

Fudbalsku Evropu za vikend su šokirala dešavanja iz Francuske gdje je odgođena utakmica Marseilla i Lyona nakon kamenovanja autobusa sa navijačima Lyona od strane domaćih pristalica.

Policija još uvijek traga za počinitlejima ovog groznog događa, a u svemu je najgore prošao trener Lyona Fabio Grosso.

Grosso je zadobio rasjekotine na glavi i čak 13 šalova, tako da mu sad slijedi oporavak od svega.

Odmah se razmatralo i o novom datumu odigravanja ovog derbija.

U Francuskoj bi najsretniji bili da se utakmica odigra do kraja ove kalendarske godine radi gustog rasproeda na proljeće, ali u Lyonu su se već oglasili.

Oglasi

Lyon ne želi da utakmicu igra na Veldoromu i zahtjevat će od čelnika Ligue 1 i Fudbalskog saveza Francuske da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

U Lyonu žele da neutralni stadion bude što dalje udaljen i od Marseilla i Lyona.

Smatraju da bi na ovaj način izbjegli moguće nove incindente.

U Francuskoj u posljednje dvije godine bilo je dosta navijačkih nereda kako na domaćim tako da i na evropskim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon dešavanja u Marseillu iz Ligue 1 su saopštili da će maksimalno u budućnosti raditi na samoj organizaciji utakmica.

Organizacija utakmica treba da bude aktivna 24 sata od samih prirpema za dolazak gostiju i domaćina pa sve do odlaska gostujućeg tima i napuštanja grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi