Zajedno imaju 71 titulu prvaka, a novembar dočekuju kao fenjeraši u svojim ligama

Pogled na tabele nevjerovatan

Zajedno imaju 71 titulu prvaka, a novembar dočekuju kao fenjeraši u svojim ligama

Haris Zilić

Uzbudljiva je sezona širom fudbalske Evrope, a u neke rezultate čovjek ne može da povjeruje, tačnije kada pogleda stanje na tabelama pomisli da je neka šala.

Tri kultna kluba su zakucana za dno, kada tome dodamo još jedan trofejni klub u svojoj državi, dolazimo do nevjerovatnog podatka.

Vjerovali ili ne, četiri kluba koja zajedno imaju 71 titulu prvaka svoje države nalaze se na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele pred ulazak u mjesec novembar.

Riječ je o velikanima Ajaxu, Lyonu, Baselu i jednom od najpopularnijih timova u Luksemburgu, Foli Esch.

Nakon deset odigranih kola u luksemburškoj BGL ligi, Fola je fenejraš se tri boda, jednom pobjedom i devet poraza.

Oglasi

Ajax je fenjeraš holandske Eredivisie sa pet bodova iz osam utakmica uz omjer od jedne pobjede, dva remija i pet poraza.

Najkritičniji je Basel. Legendarni švicarski klub koji je 20 puta bio prvak svoje zemlje, fenjeraš je u švicarskoj Super league sa pet bodova iz 11 utakmica uz omjer od 1 pobjede, dva remija i čak osam poraza.

U konačnici, Lyon je od pomenutih klubova jedini bez trijumfa. Fenjeraši su francuske Ligue 1 sa tri osvojena boda iz devet odigranih utakmica uz učinak od tri remija i šest poraza.

Nevjerovatna sezona, čovjek zaista ne može da povjeruje, a kao što smo rekli pomenuta četiri kluba imaju zajedno 71 titulu prvaka.

Fola Esch je osam puta bila prvak Luskemburga, Basel je 20 puta bio prvak Švicarske, Lyon je sedam puta bio prvak Francuske, a Ajax je 36 puta bio prvak Nizozemske.

Titule nisu osvajali davno, tako je recimo Ajax prvak bio 2022., a Fola Esch 2021. godine.

Basel je recimo prošle sezone igrao polufinale Konferencijske lige gdje je zaustavljen od Fiorentine, dok je Lyon 2017. godine igrao polufinale Evropa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi