Određeno kada će igrati Marseille i Lyon, ali ono glavno još uvijek ne

Mnogo bure oko ovog meča, ali uskoro će odmjeriti snage

Određeno kada će igrati Marseille i Lyon, ali ono glavno još uvijek ne

S. Mlaćo

Nakon što su pristalice Marseillea kamenovale autobus Lyona, ligaški meč ova dva kluba naravno nije ni odigran.

Nakon što su pristalice Marseillea kamenovale autobus Lyona, meč ova dva kluba naravno nije ni odigran.

U Francuskoj javnosti stvorilo se dosta bure, a najgore je prošao trener Lyona Fabio Grosso koji je zadobio posjekotine na glavi i čak 12 šavova, te mu sada slijedi oporavak.

Iz Lyona su odmah naveli da će tražiti da se meč odigra na neutralnom terenu, a nikako na Velodromu kako je to bilo planirano.

Danas je Francuski savez objavio da će ovaj meč biti odigran šestog decembra ove godine, no nije navedena lokacija.

Gotovo sigurno to neće biti stadiona Marseillea, a sve će biti određeno naknadno.

Oglasi

"Odlučeno je da se meč odigra 6. decembra, što je prvi raspoloživi datum s obzirom na kalendar dvije ekipe. Naknadno će se odrediti mjesto igranja jer se čekaju dodatne informacije od tijela koja će omogućiti održavanje utakmice u uvjetima optimalne sigurnosti i sigurnosti za sve njegove članove, aktere i javnost", naveli su iz rukovodstva Lige 1.

U ovom slučaju otvorene su čak tri istrage.

Dvije se odnose na na napad na autobus te napad na automobil sa navijačima Lyona. Treća istraga je usmjerena na ponašanje pojedinih navijača Lyona unutar stadiona. Isti su nacistički pozdravljali prisutne, što je strogo zabranjeno.

Navijači Marseillea smatraju se najkrvoločnijom grupom ne samo u Francuskoj nego i u Evropi, a nažalost posljednjih godina svjedoci smo brojnih nereda na francuskim stadionima.

Sada su ponovo odlučili biti u centru pažnje i baciti ljagu na francuski nogomet, te vlastiti klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je tabela u pitanju, ova dva tima su u teškoj situaciji. Marseille je na desetom mjestu, dok Lyon ima samo tri boda i posljednji je na tablici.

Lyon do sada nije slavio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi