Marseille protutnjao Metzom, Ranierijev Nantes šokirao prvaka

Francuska liga, 15. kolo

Marseille protutnjao Metzom, Ranierijev Nantes šokirao prvaka

Odigrano je šest utakmica 15. kola Ligue 1, a ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:3 je upisala ekipa Marseillea na gostovanju kod posljednjeplasiranog Metza.

Marseille je do vodstva došao u 18. minuti kada je Thauvin odličan prodor po desnoj strani krunisao lijepim pogotkom. Isti igrač je u 36. minuti upisao i asistenciju Luizu koji pogađa za 0:2.

Slabašni Metz nije uspio pružiti značajniji otpor Marseilleu na ovoj utakmici, a pobjedu gostiju je potvrdio Ocampos u 71. minuti utakmice.

Nica je na gostovanju u Toulouseu, protiv istoimenog protivnika, uspjela u finišu susreta, nakon preokreta, doći do pobjede rezultatom 1:2.

Toulouse je stigao do vodstva već u 3. minuti susreta kada je odličan centaršut Blina iskoristio Delort.

Rezultatom 1:0 je završeno prvo poluvrijeme, a Nica je u 40. minuti ostala i sa igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Dante.

Početkom drugog poluvremena Toulouse ima priliku povisiti na 2:0, ali golman Nice brani udarac Durmaza sa bijele tačke.

Rezultat iz treće minute je stajao na semaforu sve do finiša susreta, a onda u 80. minuti fudbaler domaćih, kao zadnji igrač odbrane, pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru, dobija crveni karton, a Nica priliku da sa bijele tačke dođe do izjednačenja.

Siguran izvođač najstrožije kazne za 1:1 bio je Mario Balotelli. Nica u zadnjim trenucima susreta stiže i do punog plijena. Igrala se 92. minuta kada je Srarfi pogodio za potpuni preokret i pobjedu Nice.

Nantes je na svom terenu ugostio aktuelne prvake, ekipu Monaca i u zadnjim trenucima susreta stigao do minimalne pobjede, 1:0.

Ekipa Nantesa koju sa klupa predvodio Claudio Ranieri je tokom čitavog susreta stvarala prilike, ali promjene rezultata nije bilo sve do samog finiša.

Ipak, u hrabra igra domaćih bila je nagrađena u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je Lima pogodio za konačnih 1:0.

Lyon je razočarao svoje navijače izgubivši na domaćem terenu od Lillea rezultatom 1:2.

Poveo je Lille preko Mendesa u 21. minuti, ali je Diaz u 36. poravnao na 1:1.
Lille je u 40. minuti stigao do nove prednosti, a strijelac je bio Ponce.
Lyon je u 56. minuti imao priliku doći do novog izjednačenja, ali je Fekirov penal odbranio golman Lillea, pa je ostalo 1:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U istom terminu su odigrane još dvije utakmice. Rennes je bio bolji od Angersa u gostima sa 1:2, dok su remi bez golova odigrali Guingamp i Montpellier.

Ligue 1 - 15. kolo:
Angers - Rennes 1:2
Guingamp - Montepllier 0:0
Lyon - Lille 1:2
Metz - Marseille 0:3
Nantes - Monaco 1:0
Toulouse - Nica 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi