Marseille stvara "dream team"
Foto: EPA

Vrhunska pojačanja na Velodromeu

Marseille stvara "dream team"

M. Šljivak

Velikan francuskog fudbala Marseille pokušaće se ponovo vratiti u sami vrh fudbala u ovoj zemlji.

Zadnju titulu tim s Velodromea je osvojio 2010. godine, da bi proteklih sezona igrali toplo-hladno, no u finišu ove su uspjeli da se domognu petog mjesta koje vodi u Evropsku ligu.

Sportski direktor ovog kluba Andoni Zubizarreta polako stvara tim koji će napasti titulu prvaka Francuske. Nekoliko vrhunskih imena se povezuje sa Marseilleom, a među njima je i legendarni golman Iker Casillas.

Rukovodstvo francuskog velikana poslalo je ponudu za 36-godišnjeg golmana, a ako njega ne uspiju dovesti, postoji i opcija B, a to je povratak Stevea Mandande iz Crystal Palacea.

Međutim, ni to nije sve od devetostrukog prvaka Francuske. Oni ovog ljeta žele angažovati i dvojac iz Arsenala. Tako bi dres Marseillea mogli obući Laurent Koscielny i Olivier Giroud, a spominje se i mogućnost dolaska fantastičnog alžirskog fudbalera Riyada Mahreza iz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, tim je dogovorio dolazak i reprezentativca Adila Ramija, a spominju se i dolasci Cesca Fabregasa, te Francka Riberyja.

Novac očigledno ovom timu nije problem, pa bismo Marseille u narednoj sezoni mogli gledati u borbi za titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi