Svi u Škotskoj slavili nakon posljednjeg penala, njen junak nije, objasnio je i zašto

Odbranio penal, pa se molio...

Svi u Škotskoj slavili nakon posljednjeg penala, njen junak nije, objasnio je i zašto

Edmir Škorić

Škotska je protekle večeri u Beogradu izborila prvi plasman na Evropsko prvenstvo od 1997. godine.

Škoti su na penale uspjeli da eliminišu Srbiju u finalu play-offa Lige nacija, pa će narednog ljeta igrati na Evropskom prvenstvu sa još 23 najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Junak Škotske bez dileme je bio golman David Marshall, koji je uspio odbraniti udarac Aleksandra Mitrovića u posljednjoj penal seriji.

Na snimci se jasno vidjelo da Marshall u prvom trenutku nije uopće slavio za razliku od njegovih saigrača i svih navijača širom Škotske. On je, zapravo, bio zabrinut da li će sudija ponoviti penal Mitrovića. Marshall je Mitrovićev udarac čekao tako što je izašao sa gol-linije.

Često se takve situacije kažnjavaju ponavljanjem penala, ali ovaj put se to nije dogodilo i Škotska se našla na Euru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam odmah slavio tu najvažniju odbranu u životu jer sam se molio da sudija ne naredi ponavljanje penala", objasnio je Marshall.

Top Komentari

Klackalica
Škoriću, ne znam zašto, ali dosad sam imao utisak da si inteligentan tip. Ne trebaju ti ovakvi članci gdje će neko reći da si neznalica. Golman mora bar jednom nogom bit na liniji i to je bio slučaj sinoć. Nikad se neće penal ponoviti kad se to desi. Nema potrebe pisati da se često ponavlja zarad glupog članka..
12 3
87618
Pa stvarno , pa zaustavi video kada je Mitroviceva noga na lopti , lijepo se vidi da je golmanova desna noga na gol-crti , stvarno , pa to je kao da ubjedjujes narod da je snijeg crne boje
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi