Najbogatiji igrač Barcelone aposlutno iznenadio izborom novog kluba

"Protjeran" sa Nou Campa

Najbogatiji igrač Barcelone aposlutno iznenadio izborom novog kluba

Admin Čaušević

Izgleda da se Barcelona riješila još jednog velikog problema.

Zbog ozbiljnih povreda Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea Barcelona je u februaru 2020. godine dobila dozvolu za vanredno pojačanje.

Iako nije bio prva opcija tadašnjeg trenera Setiena, Martin Braithwaite je stigao na Nou Camp iz Leganesa za nerealnih 18 miliona eura.

Dvije i pol godine kasnije Danac je praktično protjeran iz Barcelone jer su u katalonskom klubu učinili sve da se riješe 31-godišnjeg igrača.

Danski mediji izvještavaju da je Braithwaite raskinuo ugovor s Barcelonom i da će njegov novi klub biti Espanyol što jepravo iznenaženje.

Na zvaničnom predstavljanju ekipe uoči utakmice Gamper kupa napadač je žestoko izviždan, a Barcelona mu uopšte nije ni dodijelila broj za novu sezonu.

Više od 180 dana je u Barceloni proveo povrijeđen, a na 58 utakmica uspio ze postići deset golova i upisati pet asistencija.

Posljednjih sedmica jasno je poručio da neće otići dok mu se ne isplati plata za posljednje dvije godine ugovora, odnosno 5 miliona neto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Slučaj Braithwaite mediji u Španiji vide kao idealan primjer fijaska sa transfer politikom koju je vodilo prethodnog Barcino rukovodstvo.

Inače, zahvaljujući odličnom privatnom poslu sa nekretninama Braithwaite je nosio nadimak najbogatijeg igrača Barcelone pošto mu se bogatstvo procjenjuje na više od 200 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti