Zbog bizarne klauzule Dembele u zadnja dva meča odigrao samo 37 minuta za Barcelonu

Nisu htjeli da plaćaju i tu klauzulu

Zbog bizarne klauzule Dembele u zadnja dva meča odigrao samo 37 minuta za Barcelonu

E. Čaušević

Ousmane Dembele je u nedjelju možda odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone.

Već je dobro poznato da Dembele s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone, te će na kraju narednog mjeseca biti slobodan igrač ukoliko ne produži svoj ugovor.

Pregovori s Barcelonom i dalje traju, ali su sve manje šanse da će ostati jer mnogi vjeruju da je Dembele već odlučio da svoju karijeru nastavi u dresu PSG-a.

Dembele je još u januaru poručio da neće potpisati novi ugovor zbog čega su čelnici kluba od Xavija tražili da izbaci Francuza iz prvog tima. On je to uradio na nekoliko mečeva, ali se potom predomislio.

Do kraja sezone Dembele je igrao u skoro svakoj utakmici i pokazao je da je jedan od najboljih igrača koje Barca ima.

Međutim, u prethodne dvije utakmice Dembele je odigrao tek 37 minuta protiv Getafea i Villarreala i mnogima nije bilo jasno zašto je obje utakmice ostao na klupi i zaigrao tek u finišu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, španski mediji jutros su objasnili da je Xavi imao jako dobar razlog zašto je Dembeleu dao takvu minutažu. To je bilo zbog još jedne bizarne klauzule koja je u transferu Barcelone i Dortmunda oko ovog igrača.

Naime, da je Francuz odigrao više od 45 minuta u ove dvije utakmice Barcelona bi morala platiti dodatnih 1.5 miliona eura Dortmundu i to je glavni razlog zašto je odigrao tek 37 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kad je beg bio cicija.. oh wait .. ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti