Niko nije na tako ružan način napustio Barcelonu kao što će to uraditi Braithwaite

Odbijao transfere, pa će dobiti raskid ugovora

Niko nije na tako ružan način napustio Barcelonu kao što će to uraditi Braithwaite

E. Čaušević

Barcelona je počela rješavati problem s igračima na koje Xavi Hernandez neće računati iduće sezone.

Katalonski klub potvrdio je sinoć da je Oscar Mingueza prvi s liste otpisanih igrača koji napušta Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu Celte Vigo, te je već potpisao ugovor na četiri godine.

Barcelona mora da se riješi nekih igrača kako bi mogla registrovati nova pojačanja i jasno je da Mingueza neće biti jedini koji će napustiti Camp Nou.

Španski mediji objavili su jučer da je na izlaznim vratima i Martin Braithwaite koji na sve načine pokušava ostati u klubu, ali je jasno da mu to neće uspjeti.

Danac je odbio nekoliko transfera ovog ljeta jer ne želi da ide iz Barce iako mu je jasno da neće uopšte igrati. Zbog toga klub je bio primoran da pronađe novo rješenje.

Kako je objavio Mundo Deportivo u Barceloni su odlučili da raskinu ugovor s Braithwaiteom i to na svoju štetu samo kako bi danski napadač napustio klub i napravio prostor za nove igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor će biti raskinut sporazumno i Braithwaite će dobiti oko milion eura obeštećenja i moći će kao slobodan igrač potražiti novi klub.

Ovaj 31-godišnji napadač je u Barcelonu stigao početkom 2020. godine iz Leganesa za 18 miliona eura u transferu koji je sve šokirao. Za Barcu je odigrao 57 utakmica i uspio je postići deset golova i dodati pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Čuj na tužan način? Nema šta, baš je zadužio Barcelonu, donio im 7 trofeja, dao 80 golova?! Daj godinu dana nije minute dobio, briši.
3 0
Klicko
Produžit ugovor na 6 godina još iz povećanje plate od 85%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi