Bahati Danac mjesecima pravi problem Barceloni, a su oni spremili osvetu koja će ga žestoko koštati

Braithwaite odbija da napusti klub

Bahati Danac mjesecima pravi problem Barceloni, a su oni spremili osvetu koja će ga žestoko koštati

Endin Čaušević

Danski napadač Martin Braithwaite uporno odbija da napusti Barcelonu.

Xavi Hernandez je Braithwaiteu još na kraju prošle sezone poručio da neće više računati na njega i da je najbolje da pronađe novi klub ukoliko želi igrati, ali je na iznenađenje svih on to odbio.

Danac već mjesecima odbija razgovore s čelnicima kluba i ne želi da napusti Barcelonu iako je svima jasno da neće uopšte biti u konkurenciji za utakmice.

Barcelona je u nekoliko navrata pokušala da dogovori s njim čak sporazumni raskid ugovora i dopusti Braithwaiteu da bez obeštećenja napusti klub, ali je on to odbio jer traži ogromnu odštetu od kluba.

Navodno, cilj danskog napadača je da raskine ugovor i dobije odštetu od nekoliko miliona eura, a zatim ode u neki drugi klub.

Barcelona odbija da mu isplati taj novac i izuzetno su ljuti zbog takvog ponašanja Braithwaitea. Katalonski Sport je objavio jutros da su u klubu spremni da se osvete Braithwaiteu za takvo ponašanje i zadaju mu težak udarac.

Oglasi

Navodno, Braithwaite je toliko naljutio čelnike Barcelone da oni ozbiljno razmišljaju da s njim raskinu ugovor posljednjeg dana prelaznog roka i tako mu maksimalno otežaju pronalazak novog kluba.

Čak razmišljaju da ugovor raskinu i nakon prelaznog roka čime bi Braithwaiteu bilo skoro nemoguća misija da karijeru nastavi u nekoj od najjačih evropskih liga.

Danac već odavno ima nekoliko ponuda iz Španije i Engleske koje tvrdoglavo odbija, ali ukoliko nastavi tako bahato da se ponaša čini se da bi na kraju on mogao biti najveći gubitnik svega toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 31-godišnji napadač s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine. U klub je stigao početkom 2020. godine iz Leganesa za čak 18 miliona eura u transferu kojeg niko nije očekivao.

Posljednji nastup u dresu Barcelone ovaj napadač upisao je još 13. marta kada je odigrao deset minuta u meču protiv Osasune.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cuj "bahati Danac"?...bahat je jer trazi da se postuje njegov ugovor,a ovi iz Barcelone nisu bahati sto mu taj ugovor krse,a i oni sami ga potpisali?...e svasta...
8 3
koraj
Mene samo zanima da li bi se novinar odrekao dobrovoljno para koje su mu zagarantovane ugovorom? Prestanite igrace zvati bahatima i problemima zato sto nece da se odreknu svojih prava. Zasto taj klub ne zovete bahatim???
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi