Martin Caceres s Juventusom potpisao ugovor do kraja sezone

Stigao iz Lazija

Martin Caceres s Juventusom potpisao ugovor do kraja sezone

E. Čaušević

Iskusni urugvajski defanzivac Martin Caceres potpisao je danas zvanično saradnju s Juvenutusom.

Ovo će biti treći put da 31-godišnji Urugvajac stiže u Juventus, klub čije je boje već branio kao posuđen igrač Barce u sezoni 2009/2010, te od januara 2012. do jula 2016. godine.

Caceres u Juve stiže iz Lazija za 600.000 eura, a zanimljivo da je sa Starom damom potpisao saradnju samo do kraja ove sezone. Urugvajac nema ništa protiv da sjedi na klupi Juventusa, te se nada da će dobiti barem nekoliko prilika za igru.

On u Juve stiže kao zamjena za Medhija Benatiju koji je karijeru odlučio nastaviti u katarskom Al-Duhailu. Također, Caceres bi mogao zaigrati brže od očekivanog jer su van terena zbog povreda trenutno Leonardo Bonucci i Andrea Barzagli.

Medhi Benatia potpisao, Juventusu 10 miliona eura

Benatia je nedavno zatražio transfer iz Juventusa pošto je nezadovoljan minutažom, a njegovo novo odredište je katar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamo je ovaj iskusni defanzivac dobio bogat ugovor, a profitirat će i Juventus, kojem će s bonusima na kraju pripasti 10 miliona eura na ime obeštećenja.

Benatia je prije Juventusa igrao za Bayern, Romu, Udinese, Clermont i Marseille.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije