Italijani ne mogu da se načude golu Srbina protiv Napolija, svi se pitaju kako je ovo moguće

Uroš Račić zabio spektakularan pogodak

Italijani ne mogu da se načude golu Srbina protiv Napolija, svi se pitaju kako je ovo moguće

E. Čaušević

Sassuolo i Napoli igraju trenutno utakmicu 21. kola italijanske Serije A, a prvo poluvrijeme meča na Mapei stadionu obilježio je spektakularan pogodak srbijanskog reprezentativca Uroša Račića.

Iako je Sassuolo dobro otvorio meč i imao prednost od 1:0 gosti iz Napulja uspjeli su da dođu do preokreta i nalaze se pred pobjedom jer vode sa 5:1.

Domaći su do prednosti došli u 17. minuti kada je na scenu stupio Uroš Račić koji je postigao fantastičan pogodak za nekih 25 metara, te spasa za golmana Napolija jednostavno nije bilo.

Srbin je fantastično zahvatio loptu koja je imala nevjerovatnu putanju. Činilo se u prvi mah da lopta ide van okvira gola, no potom je završila u mreži na oduševljenje domaćih navijača.

Drugi ugao kamere posebno je otkrio kakav gol je zabio Račić i o kakvoj majstoriji je riječ, a taj video možete POGLEDATI OVDJE.

Međutim, tu je bio kraj Sassuola večeras jer je Napoli došao do preokreta već do kraja prvog poluvremena.

Prvo je Rrahmani poravnao na 1:1 u 29. minuti, a potom je Victor Osimhen zabio dva gola do kraja prvog dijela za 3:1. Sjajni Nigerijac na scenu stupa i u 47. minuti hat-trickom za 4:1, a samo četiri minute kasnije Kvaratskhelia pogađa za 5:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je čini se već završio sve u ovoj utakmici i nalazi se pred pobjedom iako se nije tako činilo nakon prvih pola sata večerašnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi