Šok, nevjerica i kraj karijere u 30. godini: "Osjetio sam kako mi je igra u padu"
Martin Hinteregger pored Edina Višće

Veliko iznenađenje

Šok, nevjerica i kraj karijere u 30. godini: "Osjetio sam kako mi je igra u padu"

M. Šljivak

Šokantnu vijest objavio je danas pobjednik Evropske lige Eintracht iz Frankfurta. Austrijski reprezentativac Martin Hinteregger odlučio je završiti karijeru u 30. godini.

Standardni član tima iz Frankfurta imao je ugovor do 2024. godine. Međutim, odlučio je da okonča karijeru jer je osjetio kako su njegove igre u velikom padu.

"Prošle jeseni sam po prvi put počeo razmišljati o okončanju karijere. Moje igre su bile u padu, pobjede me više nisu ispunjavale, ali porazi su boljeli dvostruko", rekao je Hinteregger i nastavio je:

"Igra se popravila u proljeće i dobre igre u Evropskoj ligi su me motivisale da se oprostim s velikim trofejom. Uživao sam u pobjedi jer sam znao da je to moja posljednja velika pobjeda u gradu koji mi je postao drugi dom".

Hinteregger je član Eintrachta postao 2019. godine. Odigrao je ukupno 138 utakmica i postigao je 14 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored tima iz Frankfurta austrijski defanzivac je nastupao za Augsburg, Borussiju iz Monchengladbacha i Salzburg.

Za reprezentaciju Austrije odigrao je ukupno 67 utakmica i postigao je četiri gola.

Top Komentari

Sucro
Svaka ćas, nije ko Zlaja Ibrahimović
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi