Filip Kostić pred transferom života, potez Frankfurta će posramiti mnoge evropske klubove!

Na korak od Stare dame

Filip Kostić pred transferom života, potez Frankfurta će posramiti mnoge evropske klubove!

E. Čaušević

Srbijanski reprezentativac Filip Kostić ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Eintracht Frankfurt.

Kostić je prošle sezone debitovao u dresu njemačkog kluba s kojim je uspio na kraju da osvoji Evropsku ligu i bio je jedan od najzaslužnijih igrača u ekipi zbog ovog sjajnog rezultata.

Srbijanski fudbaler je u prošloj sezoni odigrao ukupno 43 meča u svim takmičenjima i uspio je zabiti sedam golova i dodati čak 15 asistencija zbog čega se našao na radaru mnogih evropskih klubova.

Kosrić s Frankfurtom ima ugovor na još godinu dana i odlučan je da promijeni sredinu jer je svjestan da ovog ljeta može napraviti odličan transfer.

Veliki interes za njega je pokazao Juventus koji je već nekoliko sedmica u kontaktu s njegovim agentom, ali i Frankfurtom. Juve želi što prije da završi transfer Kostića i čini se da su veoma blizu toga.

Mediji u Italiji objavili su da je Kostić sve dogovorio sa Starom damom, a da su dogovor postigli i klubovi. Juve će platiti Kostića oko 18 miliona što je odličan posao, a tom sumom zadovoljni su i u njemačkom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt ne želi da pravi nikakve probleme Kostiću jer su svjesni da će za njega to biti transfer karijere i odlučili su da mu opšte neće stati na put, te za njega nisu postavili ogromnu cijenu kao što većina klubova to radi.

Taj potez oduševio je i Kostića koji je s Juventusom već dogovorio trogodišnji ugovor, a očekuje se da se njegov transfer ozvaniči veoma brzo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Samo Kostic je sve, osim debitovao prosle sezone! Pa decko igra vec od 2017 godine, samo jednu polusezonu je bio posudjen HSV-u! Prepravite text!!!
3 0
Medo-Brundo
Zar on nije duze u Frankfurtu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi