Zapečaćene koverte i najbolji nikad potrošeni novac: Bio je igračina, danas vozi autobus

Jedan od najčudnijih transfera ikad

Zapečaćene koverte i najbolji nikad potrošeni novac: Bio je igračina, danas vozi autobus

Admin Čaušević

Suvlasništvo nad igračima je dugo vremena bilo na snazi u Italiji. To pravilo je donijelo jedan od najčudnijih transfera ikada.

Kada su 2005. godine Fiorentina i Udinese poslali zapečaćene koverte s ponudama da preuzmu vlasništvo nad Martinom Jorgensenem rezutlati za danskog veznjaka nisu bili dobri.

Fiorentina i Udinese su su u sezoni 2004/2005 imali po 50 % ugovora i na kraju sezone se trebalo odlučiti za koga će tada odlični Danac potpisati.

Interesantno da oba kluba nisu ponudili ni euro, a kako je Jorgensen igrao u Fiorentini Viole su kao njegov posljednji klub dobila prava ugovora.

Ispostavilo se da je to najbolje nikad potrošeni novac pošto je Jorgensen tokom narednih pet godina bio među najboljim igračima Fiorentine i redovno je postizao neke od ključnih golova kao što je onaj protiv Liverpoola na Anifeld Roadu u Ligi prvaka.

Učesnik tri svjetska prvenstva s Danskom se od fudbala oprostio 2014. godine, a interesantno da danas vozi autobus.

Oglasi

"Sada se bavim porodičnim poslom. Moj pradjed je osnovao ovu firmu, sada je red na mene. Vožnja autobusom me oduvijek zabavljala, viši si od ostalih u saobraćaju, na ulici te svi puštaju. Bilo je lakše nego igrati fudbal, ali ja sam želio biti fudbaler...", rekao je Jorgensen.

S vremena na vrijeme volan zamijeni ulogom komentara na utakmicama reprezentacije Danske kao što je to bio slučaj i na Europskom prvenstvu.

[twitter]https://www.instagram.com/p/ByngNu8nyu_/[/twitter]

Interesantno da ima i veliku strast prema biciklima, pa u vrijeme godišnjih odmora često vozi po planinama te tako održava kondiciju.

Ljubitelji fudbala ga pamte po odličnoj prodornosti po desnoj strani. Bio je i sjajan dribler. U Italiji je proveo čak 13 godina. Sedam u Udineseu, a šest u Fiorentini.

Martin Jorgensen è arrivato in Curva Fiesole. Cori ed applausi per lui

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Danskom je igrao na Svjetskim prvenstvima 1998., 2002. i 2010. godine. Ostao je upamćen po sjajnom golu Brazilu u četvrtfinalu Mundijala u Francuskoj.

Interesentano da je nakon okonačanja karijere odlučio da se bavi trenerskim poslom, ali tu se zadržao nekoliko godina nakon čega se okrenuo porodičnom poslu.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije