Potez Odegaarda u Gruziji šokirao cijelu naciju - dugo će razmišljati o tom 76. minutu

Propisno se obrukao

Potez Odegaarda u Gruziji šokirao cijelu naciju - dugo će razmišljati o tom 76. minutu

E. Škorić

Martin Odegaard jedan je od ključnih igrača Norveške, ali danas na gostovanju kod Gruzije bio je tragičar.

Norveška je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvorila gostovanjem kod Španije gdje je odigrala dobar meč u petak navečer, ali je izgubila s 3:0.

Dobar meč Norveška je odigrala i danas u gostima kod Gruzije, ali je osvojila samo bod. Iako su gosti bili mnogo bolji od domaćina, nedostajalo im je završnice i malo sreće da ostvare važnu pobjedu.

Bez Erlinga Haalanda su tako Norvežani osvojili samo bod i nalaze se već sada u teškoj situaciji, no svi će u toj zemlji danima razmišljati o promašaju Odegaarda u 76. minuti gostovanja Gruziji.

Pri rezultatu 1:1, veznjak londonskog Arsenala imao je mat poziciju da donese Norvežanima pobjedu, ali je sa ruba peterca u trku loptu prebacio preko gola. Veliki promašaj pogledajte OVDJE.

Vjerujemo da bi u sto narednih pokušaja iz ove pozicije Odegaard bez problema zabio, no danas lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Norvežani su inače poveli golom Sorletha u 15. minuti, ali je Mikautadze u 60. zabio za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Treba i Gruzijce pohvaliti za današnji nastup, uz malo sreće mogli su i oni do pobjede, no ipak su bodom zadovoljniji od Norvežana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi A vodi Španija sa tri boda, Škotska također ima tri, Norveška i Gruzija po bod, a Kipar je bez bodova.

Drugi meč 2. kola grupe A igraju Škotska i Španija večeras, a on je počeo u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti