Odegaard je izveo najinteligentniji klizeći start ikada! Nevjerovatno kako je prevario rivala

Sjajni igrač Arsenala

Odegaard je izveo najinteligentniji klizeći start ikada! Nevjerovatno kako je prevario rivala

A. Čaušević

Dok je bio tinejdžer Martinu Odegaardu se predviđalo da će jednog dana biti među najboljim igračima svijeta, a to se upravo dešava ove sezone. 

Odegaard je mozak tima Arsenala koji nakon dvije decenije juriša ka tituli prvaka Engleske i ovaj 24-godišnjak igra zaista briljantno.

Topnici su u srijedu navečer na Emiratima pobijedili Evereton sa visokih 4:0, a jedan od strijelaca je bio i norveški veznjak.

Ipak, ova utakmica se neće toliko pamtiti po Odegaardovom golu, već po vrlo vjerovatno najinteligentijim klizećim startom modernog fudbala.

Odegaard je na zaista vrlo inteligentan i snalažljiv način uspio prevariti svog rivala. Start možete pogledati ovdje.

Obojica igarča su klizala prema lopti, ali je Norvežanin uspio da je nekako skloni te se podigne i nastavi igrati kao da se ništa nije desilo.

Oglasi

Jedan od vodećih igrača Arsenala ima zaista odličnu tehniku i vrlo je vješt s loptom u nogama. Bilo stojeći ili ležeći izgleda da mu je svejedno.

Klub iz sjevernog Londona je Odegaarda klupio iz Real Madrida 2021.godine kada ga je platio 35 miliona. Strpljenje se Topnicima isplatilo i uloženi novac počinje da se vraća.

Prije desetak godina Topnici su iz Reala doveli još jedno velemajstora, Mesuza Ozila. Sa Nijemcem turskog porijekla nisu postali prvaci, ali izgleda sa Skandinavcem hoće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal nakon 25 odigranih kola ima pet bodova prednosti u Premiershipu i sasvim je jasno da izabranici Mikela Artete sve drže u svojim nogama.

Odegard kojeg je Real prije permanentnog transfera u Real slao na posudbe u razne klubove, u ovoj sezoni je na učinku od devet golova i sedam asistencija. Jasno je da igra fudbal svog života.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Momak je igrac za 10 ali jednostavno u pogresnom trenutku na mpogresnom mjestu... ako realno pogledamo situaciju tad nije ni imao mjesta pored Luke, Krosa, Casemira... pocinjao je utakmice ispred Luke ali nije mogao uskociti u njegove kopacke jer kad Luka udje onda i real rijesi utakmicu... REl je momku omogucio da napravi vrhunsku karijeru jer u REalu ednostavno pored tadasnjeg veznog reda nije imao mjesta...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi