Martin Odegaard ponovo promijenio klub

Sada otišao u Vitesse

Martin Odegaard ponovo promijenio klub · Zvanično

'Zlatni dečko' norveškog fudbala Martin Odegaard ponovo je promijenio klub.

Nakon što se vratio sa jednogodišnje posudbe iz Heerenveena, Odegard je prošao pripreme sa Real Madridom, ali ni ove sezone neće biti član Kraljeva.

Naime, njega je Real ponovo poslao na posudbu i to u ekipu Vitessea gdje će provesti narednu sezonu. Odegaard je prošle sezone odigrao 24 utakmice za Heerenveen u holandskom prvenstvu i postiago je dva pogotka uz jednu asistenciju.

Inače, on je u Real Madrid stigao iz norveškog Stromsgodseta za oko tri miliona eura još dok je imao samo 16 godina jer je bio nevjerovatan potencijal. Ipak, čini se da je već sada svima jasno da on nije baš toliko dobar fudbaler kakvim su ga tada predstavljali u Realu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi