Škrtel igra amaterski fudbal, a otkrio je i neobičan hobi
FOTO: EPA

Legendarni slovački reprezentativac

Škrtel igra amaterski fudbal, a otkrio je i neobičan hobi

H. Zilić

Legendarni slovački reprezentativac Martin Šrktel (38) nema namjeru još završiti karijeru, a sa 38 godina na leđima igra za slovaćkog niželigaša Razotcno u amaterskoj ligi.

Škrtel se odlučio pomoći ovom malom klubu na ljeto 2022. godine i vidjet ćemo koliko ćemo ga još gledati na zelenim terenima.

Iza sebe imai bogatu karijeru, nosio je dres Trencina, Zenita, Liverpoola, Fenerbahce, Atalante, Basakeshira, Spartaka iz Tranve.

Jedan je od omiljenih fudbalera u Slovačkoj, skupio je 104 nastupa za nacionalni tim postigao i šest golova, ali pored fudbala Škrtel ima i nekoliko zanimlivijih hobija.

Dresovi velika ljubav

Martin Škrtel je veliki kolekcionar fudbalskih dresova od malena, a to se proširilo i kroz karijeru gdje je imao priliku razmijeniti dresove sa mnogim fudbalskim zvijezdama.

Oglasi

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija Škrtela kako sjedi ispred ormara punog dresova, a to je samo jedna od kolekcija.

Vidi se da su u kolekciji između ostalih i dresovi Cristiana Ronalda kao i Lionela Messija.

Slovak je u jednom od ranijih ntervjua istakao kako su rijetke utakmice gdje nije zamijenio dres sa protivnikom, a taj ritual traje od 2008. godine kada je potpisao za ruski Zenit.

Neke od dresa je i kupovao dok je bio tinejdžer, a i kad se penzioniše nema namjeru stati.

Nema sumnje da ovaj sada već legendarni defanzvac ima zaista zanimljiv hobi. Vrijedne uspomene iz karijere koja je svakako imala dubok trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi