Martin Škrtel igra u osmoj ligi, za vikend je zabio spektakularan gol

Majstor na djelu

Martin Škrtel igra u osmoj ligi, za vikend je zabio spektakularan gol

E. Škorić

Martin Škrtel trenutno igra u rodnoj Slovačkoj za klub u osmoj ligi, a za vikend je bio strijelac iz slobodnog udarca.

Godinu dana igrao je za Spartak Trnavu, a onda se odlučio nogometom baviti samo amaterski.

Sada je dio lokalnog tima Hajskala Raztočno, koji nastupa u osmoj ligi Slovačke, a koji je minulog vikenda savladao tim Bojnic rezultatom 2:1 uz pomoć fenomenalnog gola nekadašnjeg slovačkog reprezentativca.

To je bio već osmi gol Škrtela u sezoni, ali naravno istakao se ovaj jer je postignut iz slobodnjaka, pa je video brzo postao viralan na internetu.

Gol Škrtela pogledajte OVDJE

Škrtel je tokom velike i bogate karijere nastupao za Trenčin, Zenit iz Sankt Peterburga, ali ga svi navjiše pamtimo iz vremena dok je nosio dres Liverpoola.

Igrao je još za Fenerbahče, Atalantu, Istanbul Basakšehir i Spartak Tranvu u kojoj je okončao profesionalnu karijeru.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Škrtel je velika zvijezda u Slovačkoj, pa možete samo i da zamislite koliko lokalnom stanovništvu i navijačima osmoligaša znači kada on izađe na teren.

Također ga se sjećamo sa utakmica protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uz Mareka Hamšika bio je uzdanica Slovaka dugi niz godina, ali obojica su odavno prestali s igranjem za svoj nacionalni tim.

Top Komentari

FreshCat9
Svašta!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi