Jesus mora 'pod nož', ali šta će tek reći navijači Arsenala kada pročitaju koliko ga neće biti

Za njega je već i završeno Svjetsko prvenstvo

Jesus mora 'pod nož', ali šta će tek reći navijači Arsenala kada pročitaju koliko ga neće biti

Samir Mlaćo

Jasne je da će brojni nogometaši skupo 'platiti' nastup na Svjetskom prvenstvu. Stigli su nakon duge sezone u klubovima, pa su povrede sve češće.

Selekcija Brazila u meču sa Kamerunom izgubila je 1:0, ali i ostala bez dvojice reprezentativaca.

Radi se o Alexu Tellesu i Gabrijelu Jesusu koji su završili svoj nastup u Kataru zbog povreda.

Jesusu (25) je nastradalo koljeno, a sada je potvrđeno da mora na operaciju.

Neće ga biti duže od tri mjeseca, što je ogroman udarac za Brazilce, ali i njegov Arsenal koji igra sjajno ove sezone.

Jesus je stigao u Arsenal iz Manchester Cityja za 52 miliona eura, te je jedan od najzaslužnijih što je Arsenal lider nakon 15 kola u Premier ligi.

Oglasi

Upisao je pet pogodaka i dodao šest asistencija, no sada će propustiti 12 prvenstvenih utakmica, uključujući i derbi sa svojim bivšim klubom.

U reprezentaciji Brazila Jesus je bio prva zamjena za Richarlisona, a upisao je 59 nastupa za reprezentaciju te dodao 19 pogodaka uz 13 asistencija.

Dobra vijest za Brazilce je povratak Neymara koji je odigrao prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a zatim propustio naredna dva meča.

Neymara je u prvoj utakmici na turniru žestokim startom povrijedio defanzivac Srbije Nikola Milenković i zbog lakše povrede zgloba ofanzivac Karioka je morao propustiti mečeve sa Švicarskom i Kamerunom.

Selektor Tite je danas dobio jako dobre vijesti. Neymar je bez problema odradio današnji trening i poprilično se dobro zabavljao.

Nije moglo proći bez fenomenalnih poteza. 'Žrtva' zvijezde PSG-a bio je treći golman Weverton koji Neymaru nije mogao ništa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U jednoj od situacija Neymar je kolegi 'prodao fazon' i kroz noge mu je zatresao mrežu i još je jednom pokazao kakav je majstor.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...i sa njim i bez njega,Arsenalu slijedi pad forme,sad ce poceti nizati kikseve i na kraju zestoka borba za 4.mjesto kao sto sam i najavio...
3 1
DOKTOR_GAZ_
Vec sam objasnio da ce biti PLAKANJA NAKON PRVENSTVA..poremetile ih povrede, bla, bla..da skratimo, od 5 mjesta PA DOLE..JESUSA VIDIMO TEK U MARTU, kada bude borba za TOP 5..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi