Martinez: BiH nam je najveći rival

Selektor Belgije pred utakmicu

Martinez: BiH nam je najveći rival

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će imati najteži mogući ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Selekcija Mehmeda Baždarevića gostije prvom favoritu grupe, reprezentaciji Belgije, koju s klupe predvodi španski stručnjak Roberto Martinez.

Selektor Belgije smatra da je BiH najveći rival njegovom timu u borbi za prvo mjesto.

"Bosna i Hercegovina je naš najveći rival. Baš kao i Grčka, imaju izuzetno iskustvo igranja na velikom novu. Međutim, sve su utakmice jako teške, ne samo ova", rekao je Martinez, te je dodao:

"Bosna je snažan i uigran tim. Dobro se razmumiju, dobro se brane i igraju dosta fleksibilnu formaciju 4-4-2, koju često tijekom meča mijenjaju", rekao je Martinez.

On je najavio da bi meč protiv naše selekcije mogla započeti braća Hazard, Eden i Thorgan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Očekujem mnogo od Thorgana. Vjerovatno će igrati u nekoj od naredne dvije utakmice. Sve će se više znati sutra", istakao je Martinez.

Meč Belgije i BiH igra se u petak u Briselu s početkom od 20 sati i  45 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi