Martinez iznenađen što nije dobio poziv u reprezentaciju

Igra za Bayern, ali...

Martinez iznenađen što nije dobio poziv u reprezentaciju

Defanzivac Bayerna iz Minhena Javi Martinez priznao je da je iznenađen što se nije našao na novom spisku reprezentacije Španije.

Na Lopeteguijevom spisku za prijateljske utakmice protiv Njemačke i Argentine su se našla 24 igrača, međutim među njima nije Bayernov Martinez, kojem je zasmetalo što nije dobio nikakvo objašnjenje.

"Niko me nije zvao i rekao bilo šta. Znam da je teško ući u nacionalni tim, tamo je mnogo dobrih igrača i nije jednostavno. Naravno, radio sam naporno da bih 'upao' u reprezentaciju i tako će i ostati", rekao je Martinez, prenose inostrani mediji, dodavši:

"Istina je da su me mnogi pitali zašto me nema i da su mi mnogi rekli da su iznenađeni zbog toga, ali nastavit ću da radim. Neću odustati i trudit ću se da ostvarim svoj cilj", poručio je Španac. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Martinez je u dresu sa državnim grbom dosad odigrao ukupno 18 utakmica, a sa Crvenom furijom je osvojio Svjetsko 2010. i Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi