Martinez: Lukaku će se preporoditi u Interu

Smatra belgijski selektor

Martinez: Lukaku će se preporoditi u Interu

Poslije višemjesečne sage Romelu Lukaku je napustio Manchester United i karijeru nastavio u Interu.

Lukaku je prošle sezone često bio u sjeni Marcusa Rasforda kome je menadžer Manchester Uniteda više vjerovao, a nakon dugostrajnih pregovora Old Trafford je napustio i potpisao višegodišnji ugovor s Interom.

Belgijski napadač plaćen je 65 miliona eura, što je najveća cifra koju je Inter izdvojio za jedno pojačanje, a na godišnjem nivou će zarađivati sedam miliona eura.

Da je Lukaku napravio pravi potez odlaskom u Inter mišljenja je i selektor belgijske fudbalske reprezentacije Roberto Martinez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegovo vrijeme u Manchester Unitedu jednostavno je završilo. Trebao mu je 'svježi zrak', nešto novo, a to je dobio upravo u Interu. Pridružio se vrlo ambicioznom timu i uvjeren sam da će se tu igrački i preporoditi", kazao je Martinez.

Da će biti pravo pojačanje Lukaku je naslutio odmah na početku. U prijateljskoj utakmici koju je Inter odigrao protiv ekipe Virtus Bergamo uspio je da postigne čak četiri pogotka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi