Martinez pojasnio zbog čega se odrekao Bentekea, navijači bijesni

Ne vodi napadača na SP

Martinez pojasnio zbog čega se odrekao Bentekea, navijači bijesni

Edmir Škorić

Roberto Martinez je danas objavio imena 24 Belgijca koje vodi u Rusiju, ali je izostavio Christiana Bentekea.

Nakon Radje Nainggolana, sa spiska je otpao i Benteke. Iako godinama igra u engleskoj Premier ligi, za ovog čovjeka nije bilo mjesta u timu, a ovo je drugo uzastopno SP da će propustiti.

Martinez je danas, nakon što je saopštio imena igrača koji idu u Rusiju, pojasnio i zašto je donio odluku da Bentekea ne uvrsti među 24.

"Teška je to odluka, ali biram neku ravnotežu u reprezentaciji. Tako sam se odlučio da idu dva klasična napadača, a tu su Lukaku i Batshuayi. Uz njih, Dries Mertens je kao treća opcija u napadu i on može također da igra na toj poziciji", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navijači Belgije su na Twitteru izrazili nezadovoljstvo Martinezovim spiskom, smatraju da nije realno da ispred Nainggolana i Bentekea idu igrači poput Januzaja ili Dendonckera.

Stvara se loša klima i sve je veći pritisak na Martinezu i igračima, koji će u grupi na Mundijali igrati protiv Engleske, Tunisa i Paname. Ako bi kojim slučajem ostali bez nokaut faze, vjerovatno bi Martinez bio "razapet". A u Belgiji se očekuje daleko više od samog prolaska grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi