Martinez potpaljuje vatre pred Merseyside derbi
Foto:EPA

Liverpool troši previše novca

Martinez potpaljuje vatre pred Merseyside derbi

S. Bošković

U nedjelju je na rasporedu Marseyside derbi gdje se susreću Everton i Liverpool na Goodison Parku. 

Pred ovaj susret trener Karamela, Roberto Martinez, prebacio je breme favorita na Redse, ali smatra da ne moraju biti favoriti da bi slavili.

Everton se nalazi bod ispred Liverpoola, a kladioničari ih smatraju velikim favoritima. 

Ipak, za Martineza je do potpuno irelevantno, te on vidi Liverpool kao favorita zbog količnine novca potrošenog u proteklih par sezona.

"Ne mislim da status favorita znači puno. Sve će se desiti u 90 minuta igre i mi samo možemo stvoriti dobru atmosferu na Goodisonu", rekao je Martinez, te u nastavku dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako pogledate koliko je novca Liverpool potrošio proteklih godina onda je jasno da su oni favoriti, ali ne smijemo previše o tome razmišljati. Za nas je ovo veoma bitna utakmica jer smo u prošlom kolu slavili u gostima, no ipak je ovo derbi i nema veze u kakvoj ste formi".

Everton u posljednjih deset Merseyside derbija nije slavio. Zadnji put su to učinili u oktobru 2010. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti