Martinez se vraća u Evropu, poznato ime novog kluba?

Napoli želi dovesti Kolumbijca

Martinez se vraća u Evropu, poznato ime novog kluba?

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Atletico Madrida, Jackson Martinez, uskoro bi se mogao vratiti u Evropu.

Martinez je početkom ove godine odlučio da napusti Atletico, te da svoju karijeru nastavi u Kini u dresu Guangzhoua Evergrandea. Kineski klub za kolumbijskog igrača platio je čak 42 miliona eura, ali je Martinez uspio postići samo četiri gola za ovaj tim od svog dolaska.

Kolumbijac je prije nekoliko mjeseci izjavio da će krajem godine sigurno napustiti Kinu, te da mu je želja da svoju karijeru nastavi u Seriji A. Italijanski mediji danas su prenijeli da je Napoli kontaktirao Martineza koji bi trebao biti zamjena za povrijeđenog Milika.

Navodno, čelnici italijanske ekipe razgovarali su s agentom kolumbijskog napadača, te su potvrdili da su spremni da pošalju ponudu za Martineza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Martinez je odlaskom u Kinu napravio veliki korak nazad u svojoj karijeri, ali finansijski nije mogao bolje proći. Kolumbijac trenutno u svom timu godišnje zarađuje 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi