Martinez umjesto Lukakua pozvao igrača koji i ne igra

Pred Gibratar

Martinez umjesto Lukakua pozvao igrača koji i ne igra

E. Škorić

Belgija će u u ponedjeljak gostovati Gibraltaru, te će sasvim sigurno upisati i treću pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Belgijanci su u petak navečer u Briselu deklasirali selekciju Bosne i Hercegovine s 4:0, a u tom susretu povrijedio se Jordan Lukaku.

Lijevi bek Crvenih đavola morao je rano da napusti teren, a sada mu slijedi nekoliko sedmica odmora.

Tako se selektor Roberto Martinez odlučio umjesto njega za meč s Gibraltarom pozvati Sebastiena Pocognolija, 29-godišnjeg lijevog beka, koji je zadnji put u novembru 2014. nosio dres nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ono što je zanimljivo, Pocognoli je zua WBA u godinu i pol dana odigrao samo pet utakmica, a za novi klub Brighton je upisao dva nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi