Martinezu su džepovi puni novca, ali danas nema kluba koji ga želi
Kolumbijac je važio za jednog od najboljih napadača svijeta u trenutku kada se odlučio na odlazak u Kinu (Foto: EPA)

Kolumbijac bezuspješno traga za novim klubom

Martinezu su džepovi puni novca, ali danas nema kluba koji ga želi

Midhat Šljivak

Kada je u februaru 2016. godine odlučio napustiti madridski Atletico i karijeru nastaviti u kineskom Guangzhou Evergrandeu kolumbijski napadač Jackson Martinez ni slutio nije da će nešto više od dvije godine kasnije doslovno moliti klubove da ga potpišu.

Iako su mu sada džepovi puni novca, Martinez bezuspješno traga za novim timom već mjesecima i za sada se niko ne usuđuje potpisati danas 31-godišnjeg fudbalera.

Prije samo tri godine za Kolumbijca su se otimali najveći evropski klubovi. On se odlučio za Atletico, ali je nakon 22 utakmice i tri gola u dresu Jorgandžija odlučio otići za novcem u Kinu.

Tamo je potpuno nestao. Čak su ga i Kinzi otpisali nakon četiri gola i samo 16 odigranih mečeva, pa je u februaru ove godine ostao bez bogatog ugovora.

Od tada je Martinez bez kluba. Povezivao se sa mnogim ekipama, a u posljednje vrijeme najviše sa meksičkim Leonom. Ipak, samo nakratko jer je sportski direktor ovog tima Rodrigo Fernandez odavio sve navode o potpisu iskusnog napadača.

"Ne, ne. Razgovarali smo o tome, ali predsjednik je rekao da od toga nema ništa i zadovoljni smo trenutnim timom", rekao je on.

Također, bilo je razgovora o eventualnom potpisu za Sporting iz Lisabona. Tamo je Martinez trebao biti rezerva Basu Dostu, ali je potencijalni transfer otkazan nakon ovoljetnih "nemira" u klubu kada su čak i fudbaleri napadnuti od strane navijača.

Martinez je tako još uvijek bez kluba. Niko mu se ne usuđuje pružiti šansu, ali vjerovatno će na kraju ipak zaigrati u novoj sezoni, ako ne u nekom manjem evropskom klubu, onda na nekoj egzotičnoj lokaciji.

Top Komentari

Guber
Igraj džaba I eto transfera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi