Nedjelja donijela najbrži šut u historiji Bundeslige: Udaljenost 25 metara, a brzina supersonična!

Gol koji će se pamtiti

Nedjelja donijela najbrži šut u historiji Bundeslige: Udaljenost 25 metara, a brzina supersonična!

A. Čaušević
Teme:

U nedjelju je viđen gol sa vrlo vjerovatno najsnažnijim udarcem u historiji Bundeslige. Autor ovog istinskog remek-djela je fudbalera Herthe koji je zabio na svoj 21. rođendan. 

Hertha je stigla do prve pobjede u 2023. godini. Na Olimpijskom stadionu sa ubjedljivih 4:1 savladana je Borussija Moenchegladbach, iako su gosti bili ti koji su prvi poveli.

Najljepši trenutak na meču svakako se desio na startu drugog poluvremena. Igrala se 52. minuta kada je fenomenalan pogodak postigao Marton Dardai.

Dardon je uputio raketu sa oko 25 metara, lopta je putovala nevjerovatnom brzinom, a u mreži je odsjela uz pomoć prečke.

Golman Borussije je samo pogledam gledao kako lopta ulazi u gol, a nezvanične informacije govore da je lopta putovala većom brzinom od 180 km/h.

Iako nema preciznih informacija mnogi su skloni reći da je ovo bio najsnažniji udarac koji je ikada viđen u historiji Bundeslige.

Oglasi

Ovo je sigurno bio najljepši mogući rođendanski poklon kojeg je Dardai sebi mogao pokloniti jer nosi velike zasluge za tek četvrti trijumf u sezoni berlinske Stare dame.

Sa tri boda na koja se čekala nekoliko mjeseci Hertha je uspjela pobjeći iz zone ispadanja i sada je na 16. mjestu koje znači doigravanje za opstanak.

Prema izmjerenim podacima najsnažniji udarac u historiji fudbala viđen je 2006. godine kada je Ronny Heberson Furtado de Araujo u dresu Boaviste uputio šut brzinom 210 km/h.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Ronny je jedno vrijeme igrao u Herthi, a nešto stariji ljubitelji fudbala se odlično sjećaju njegovog slobodnjaka iz 2014. godine.  To je bio gol sa nasnažnijom brzinom u Bundesligi, barem do danas.

Zlatan Ibrahimović, Roberto Carlos, Adriano, Ronald Koeman, John Arne Riise su neki od igrača koji slove da su imali ili imaju najsnažniji udarac u svijet u fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije