Mascherano napušta Barcu, naredna destinacija iznenađujuća
Foto: EPA

Prenosi katalonski Sport

Mascherano napušta Barcu, naredna destinacija iznenađujuća

Argentinski fudbaler Javier Mascherano obavijestio je čelnike Barcelone da će na kraju ove sezone napustiti klub, prenosi katalonski Sport. 

Mascherano (33) je u redove katalonske ekipe stigao na ljeto 2010. godine iz Liverpoola u transferu vrijednom 20 miliona eura. 

On je od tog trenutka postao nezamjenjiv u prvoj postavi Barcelone, a tako je i ove sezone. Ipak, obzirom da su ga godine stigle, došlo je i vrijeme za oproštaj. 

Isti izvor prenosi kako je naredna destinacija u karijeri ovog fudbalera biti američka MLS liga, a nakon toga će karijeru završiti vjerovatno u rodnoj Argnetini, odnosno ekipi River Platea. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je on baš u tom klubu počeo karijeru, a kasnije je igrao za Corinthias, West Ham United, Liverpool i Barcelonu. U dresu reprezentacije upisao je čak 139 nastupa te je postigao tri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi