Mascherano: San je sada za mene gotov i vrijeme je da se pozdravim

Argentinac se oprostio od Barcelone

Mascherano: San je sada za mene gotov i vrijeme je da se pozdravim

Eldar Ganibegović

Javier Mascherano vjeruje da je timski duh i jedinstvo ključ uspjeha Barcelone tokom njegovog vremena u klubu

Ovaj 33-godišnjak je osvojio 17 trofeja tokom svog boravka na Camp Nou, uključujući četiri titule lige i dvije krune Lige prvaka.

"Tajna svih ovih uspjeha bila je jak timski duh", rekao je Mascherano španskim novinarima.

"Kada sam se prvi put pridružio klubu, mislio sam da će biti teško jer je bilo puno sjajnih igrača, koji su napravili veliki uspjeh sa klubom, ali bilo je suprotno - lako se bilo uklopiti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovdje je uvijek bila dobra grupa ljudi, sa liderima kao što su Valdes, Puyol, Xavi, koji su postavili ton i od tada sve ide sjajno."

"Osjećam da sam imao dosta sreće što sam proveo toliko godina u ovome klubu, baš sam sretna osoba, ali san je sada za mene gotov i vrijeme je da se pozdravim", izjavio je Javier, koji je nakon sedam i po godina napusti redove Katalonaca, a svoju karijeru će nastaviti u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi