Mašić: Spreman sam da se dokažem i budem član tima u narednoj sezoni Premijer lige
Mašić se prošle sezone dokazao u Gabeli,a vidjet ćemo hoće li ga stručni štab ostaviti u ekipi za narednu sezonu, posebno nakon povrede prvog napadača iz prošle sezone Miljana Škrbića

Mladi napadač HŠK Zrinjski za SportSport.ba

Mašić: Spreman sam da se dokažem i budem član tima u narednoj sezoni Premijer lige

D. Kurbegović

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara od jučer se nalaze na Kupresu, gdje će brusiti formu za početak Premijer lige. Plemići će u prvoj fazi odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, protiv ekipe Krupe naredne subote u Tomislavgradu.

Šef struke Mladen Žižović najavio je dolazak još nekoliko pojačanja, posebno u veznom redu, ali dodatna glavobolja mu je i povreda napadača Miljana Škrbića, koji će morati na operaciju prepona.

Nogometaš koji sigurno zaslužuje šansu i priliku u dresu s lentom, je 20-godišnji napadač Anes Mašić. Ovaj igrač u Mostar je stigao prije tri godine iz bugojanske Iskre, a osim titule prvaka u juniorskoj konkurenciji bio je i najbolji strijelac omladinske lige. Mašić je prošlu sezonu proveo na posudbi u GOŠK-u, gdje je oduševio svojim igrama. Mladi napadač je bio najbolji strijelac lige, te je u 14 utakmica postigao 10 golova, sjajan je bio i u okviru Kupa BiH, gdje je dodao dva gola.

Čini se da je Mašić spreman da se dokaže i trenutnom stručnom štabu u ekipi Zrinjskog, što je potvrdio i za SportSport.ba

"Jučer smo stigli ovdje na Kupres, gdje ćemo imati sve uslove za ovu fazu priprema. Spreman sam i motivisan da se dokažem stručnom štabu i budem član ekipe za narednu sezonu. Zrinjski će i naredne sezone imati najviše ambicije, kako u prvenstvu tako i u Kupu BiH, tako da se nadam da će ove pripreme proći sa što manje povreda, te da ćemo svi spremno dočekati početak Premijer lige" ističe Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konkurencija u napadu su mu Petar Kunić i Miljan Škrbić

"Bez dobre konkurencije nema ni uspjeha, momci su super, nadam se da će se Škrbić oporaviti što prije i vratiti u trenažni proces. Na meni je da se pokažem i dokažem, na svakom mjestu u ekipi je velika konkurencija, ali treba nam jaka ekipa za narednu sezonu kako bi ispunili naše ciljeve. Ja sam zdrav, spreman sam došao na pripreme i očekujem da ću se svojim odnosom, radom i igrama u prijateljskim utakmicama nametnuti treneru Žižoviću, te da ću naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH", kazao je za SportSport.ba Anes Mašić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije