Mašina zvana Atalanta već otpisanoj Bresciji dodatno zgadila Seriju A

Šest komada u Bergamu

Mašina zvana Atalanta već otpisanoj Bresciji dodatno zgadila Seriju A

Fudbaleri Atalante dočekali su večeras Bresciju u susretu 33. kola Serije A i kući je ispratili sa šest golova u mreži, s tim da je i primila dva. 

Raspucana četa Gian Piero Gasperinija igra nevjerovatana nogomet u posljednje vrijeme, a to je demonstrirala i večeras.

Golijada je počela već u 2. minuti kada je Mario Pašalić pogodio za 1:0. Samo šest minuta kasnije Torregrossa uzvraća i stvari su vraćene na početak. Kasnije se ispostavilo da je taj gol bio samo početak kraja za goste.

Domaći kao da su se naljutili poslije toga pa su do kraja prvog dijela postigli čak tri gola, a strijelci su bili De Roon, Malinovsky i Zapata.

Na samom startu drugog poluvremena domaći dolaze do brza dva gola. Oba je postigao Pašalić i to u 55. i 58. minuti. Gosti su do kraja preko Spaleka malo ublažili sramotu. 

Atalanta se nakon ove pobjede probula na drugo mjesto jer ima 70 bodova dok je Brescia već mislima u Seriji B pošto je pretposljednja sa samo 21 bodom.

Seria A, 33. kolo:

Atalanta - Brescia 6:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Penderinos
Kad se sjetim da je i njih Dinamo ovako ponizio s 4:0
3 4
Miko05
Znali su oni svojevremeno dati i 8 golova
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi