Maskaljević: Gradina u Mahali neće slaviti na način kao u Mionici!
FOTO: Facebook NK Dinamo Donja Mahala

Jasan je bio kapiten NK Dinamo Donja Mahala

Maskaljević: Gradina u Mahali neće slaviti na način kao u Mionici!

S. Mlaćo

Susretima 12. kola nastavlja se prvenstvo u Drugoj ligi Sjever. Seona i Gradina su u prošlom kolu remizirali te nastavljaju bitku za prvo mjesto, a Gradina u ovom kolu očekuje gostovnje Dinamu iz Donje Mahale.

Dinamo je na 13. mjestu te su gosti svakako favoriti, no ne može se baš veliki broj timova  u ovoj ligi pohvaliti bodovima iz Donje Mahale.

Svjestan toga je i kapiten ovog tima Josip Maskaljević koji je govorio za SportSport.ba.

"Gradina je sigurno uz Seonu najkvalitetnija ekipa u ligi i sigurno da grad kao Srebrenik zaslužuje federalnog prvoligaša. Mislim da nikakvo iznenađenje nije ako Dinamo pobjedi Gradinu, jer u Mahali nikom osim Dinama nije favorit", kazao je Maskaljević.

Mnogo bure stvorilo se nakon meča između Bosne iz Mionice i Gradina u kojem su gosti slavili 3:2. Po društvenim mrežama pojavila se izjava navodnog nogometša domaćeg tima koji je kazao da su on i saigrači morali da puste utakmice, a da su ih na to utjecali čelnici njihovog kluba. Pokrenuta je i istraga, a Maskaljević je jasan po tim pitanju.

"Očito da je Gradina u Mionici pobijedila 'bez borbe' i da na sve načine žele prvi proći kroz cilj, no u Mahali sigurno neće pobijediti 'bez borbe'. Pozivam sve ljubitelje nogometa iz Mahale i sa Općine Orašje da dođu u nedjelju u Mahalu i podrže igrače Dinama, uživaju u utakmici i da zajedno slavimo nad favorizovanom Gradinom".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

O svom klubu ovaj nogometaš ima samo riječi hvale.

"Igrao sam u HNK Orašje deset godina. Dinamo je jedan od najorganizavanijih klubova u ligi. Želim pohvaliti našu Upravu koja radi rovovski posao da bi nama igračima omogućila normalne uvjete. Rođen sam u Mahali, Dinamo je moj klub i sve ćemo učinit i da ostanemo u ligi", dodao je Maskaljević na kraju razgovora za SportSport.ba

Promo

Top Komentari

seibeg
Gradina će pobijediti najmanje 3 gola razlike ako bude pošteno suđenje, D.Mahala je poznato po tome što se nemože pobijediti na domaćem terenu zbog naklonjenosti sudija ali mislim da u ovom slučaju je Gradina mnogo kvalitetnija od Dinama i da će to pokazati na terenu i da ni sudije neće moći odlučiti pobjednika, doći će veliki broj navijača Gradine tako da će se igrači Gradine osjećati kao da igraju u Srebreniku, dobro organizovan klub, kvalitetni igrači koje prati armija navijača na svakom gostovanju zaslužuju da igraju bar 1lFBIH, kakva D.Mahala ni navigacija je nemože pronaći, dosta više tih sela (naselja) Gradina zaslužuje najveći rang takmičenja. Gradina šampion !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi