Fudbaleru visine 160 cm nije bilo do života kad je vidio šta su mu uradili, ponizio je i svoju himnu

Bio je vidno bijesan

Fudbaleru visine 160 cm nije bilo do života kad je vidio šta su mu uradili, ponizio je i svoju himnu

Admin Čaušević

Omalenim fudbaleri se ponekad uoči utakmice znaju naći u vrlo nezgodnoj situaciji, a dobar dio odgovornosti svakako za to snose i organizatori utakmice koje naprave propust. 

San većine dječaka je da na jednom meču kao maskota vođen za ruku nekim od reprezentativaca izađe na teren pred utakmicu svog nacionalnog tima. 

Upravu u takvim situacijama omaleni igrači vrlo često se znaju naći u problemu pošto im zna biti dodijeljenja maskota viša od njih. 

To je bio slučaj i sa Yefersonom Soteldom pred utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Venecuele i Paragvaja.

Ovaj ofanzivni veznjak koji nosi broj 10 u reprezentaciji je visok skromnih 160 cm, a organizatori su to očigledno zaboravili.

Oglasi

Tako je Soteldo na teren izašao sa vidno višim dječakom koji ga je i zaklonio prilikom intorniranja himne ili fotografisanja.

Dok se intonirala himna 26-godišnjak je bio vidno ljuti, uopšte mu nije bilo do pjevanja pjesme namijenjene svojoj zemlji, a čak je i jezikom oblizivao usne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je utakmica počela Soteldo je iskalio sav svoj bijes te je bio među boljim na terenu u minimalnoj pobjedi Venecuele sa 1:0.

Pobjednik je odlučen duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Rondon zabio iz penala te svojoj zemlji donio prvu pobjedu u kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti