Glavnu ulogu u dolasku Masona Greenwooda u Španiju odigrala zvijezda Real Madrida

Sunarodnjak mu pomogao

Glavnu ulogu u dolasku Masona Greenwooda u Španiju odigrala zvijezda Real Madrida

E. Ganibegović

Nakon što je preko godinu i po dana izbivao s fudbalskih travnjaka zbog suspenzije, Mason Greenwood se konačno vraća i to u Španiji. Glavnu ulogu u njegovom dolasku na Pirineje odigrala je zvijezda Real Madrida.

Mason Greenwood je uhapšen početkom 2022. godine nakon što se na internetu pojavilo nekoliko video zapisa njegove partnerke s krvavim licem i modricama po tijelu.

Međutim, britanska policija je prije sedam mjeseci objavila da je pravni postupak protiv Masona Greenwooda obustavljen. Fudbaler je, između ostalog, optužen za pokušaj silovanja.

Nakon što je Manchester United donio odluku da ga ne želi u svom timu, ovaj mladi fudbaler stigao je na posudbu u španski Getafe. 

Trener kluba, Jose Bodales, istakao je da je Mason Greenwood dobar prijatelj sa zvijezdom Real Madrida Judeom Bellinghamom, kojeg su u ljetnom prijelaznom roku kupili Galacticos.

Bodales je prenio da je Bellingham pozvao Greenwooda da odabere La Ligu, rekavši za Radio Marca: "Greenwood i Bellingham su prijatelji, savjetovao ga je da dođe u prvu špansku ligu."

Oglasi

Tako bi se Mason Greenwood nakon dugo vremena uskoro mogao vratiti na teren. Ako sve bude u redu, debitovati bi mogao već za dva dana.

Naime, 17. septembta njegov Getafe u okviru 5. kola španske Primere dočekuje Osasunu i vidjet ćemo da li će se Englez pojaviti na travnjaku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Judea Bellinghama tiče, on je ovog ljeta iz Borussije Dortmund prešao u Real Madrid i za sada se pokazao kao sjajno pojačanje.

Najzaslužniji je što je Real Madrid nakon četiri kola maksimalan u Primeri. Na sve četiri utakmice je bio strijelac, te ima učinak od pet golova i jedne asistencije. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi