Carvajalu ugroženo mjesto startera, Real Madrid sprema veliko pojačanje na njegovoj poziciji!

Želja je bek Chelseaja

Carvajalu ugroženo mjesto startera, Real Madrid sprema veliko pojačanje na njegovoj poziciji!

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok je tek završio, ali u velikim klubovima nema besposlenog sjedenja i već se razmišlja o narednim transfer akcijama. U Real Madridu za sada najviše misle o poziciji desnog beka za koju imaju veliku želju.

Nedavno je završen ljetni prijelazni rok u Evropi, a Real Madrid je imao pun pogodak dovođenjem Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, te se Englez pokazao kao sjajno pojačanje na početku sezone.

Očigledno su u Real Madridu itekako zadovoljni njegovim učinkom, pa su sada pik bacili na još jednog Engleza.

Kako prenose mediji u Španiji, velika želja Real Madrid je desni bek Chelseaja, Reece James, te će pokušati da ga dovedu na zimu ili idućeg ljeta.

Svjesni su u Real Madridu kako će za njega morati masno i da plate, s obzirom na to da James ugovor s Chelseajem ima do ljeta 2028. godine.

Oglasi

Kako prenose sportski mediji u Španiji i na Otoku, Real Madrid je trenutno za njega spreman izdvojiti 40 miliona eura, no nije sigurno da li bi taj novac zadovoljio ukuse čelnika londonskog tima.

Ono što je jasno da bi njegovim dolaskom itekako bilo ugroženo mjesto u startnih 11 za Danija Carvajala, koji je goidnama unazad opcija broj jedan na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Reece James je dijete Chelseaja. Promovisan je u prvi tim 2019. godine, te je do sada skupio 148 nastupa, uz 11 pogodaka i 20 asistencija.

Dobrim igrama u Chelseaju postao je i reprezentativac Engleske za koju je do sada upisao 16 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi