Englezu je Srbin poput bika: Zbog Bellinghamove bahatosti srpski heroj završio na stubu srama!

Scena sa utakmice Real Madrid - Getafe

Englezu je Srbin poput bika: Zbog Bellinghamove bahatosti srpski heroj završio na stubu srama!

Admin Čaušević

Jude Bellingham je fenomenalan na terenu, ali detalj sa utakmice Real Madrid - Getafe je pokazao zašto svlačonica Borussije Dortmund lakše diše nakon odlaska jednog od najboljih veznjaka današnjice.

Iako mu je tek 20 godina teško da je iti jedan novi fudbaler u dresu Real Madrida ostavio toliko pozitivan utisak kao što je to uradio Bellingham na startu svoje avanture u dresu Reala. 

Odmah je zadužio broj 5, isti onaj kojeg je nosio čuveni Zinedine Zidane, i mora se priznati da mu odlično ide što pokazuje i njegov učinak.

Englez je u prvih pet kola zabio čak pet golova te upisao asistenciju, a svojim golom je donio Kraljevima i trijumf u malom gradskom derbiju protiv Getafea.

Ipak, u duelu sa rivalima iz madridskog predgrađja Bellingham je pokazao i svoju lošu stranu, a njegova žrtva bio je Stefan Mitrović.

Naime, u jednom trenutku Bellingham je varkom tijela poslao srpskog štopera u prazno, a nakon toga napravio gest svojstven toreadorima.

Oglasi

Nakon što je Mitrović proletio, Englez je rukama napravio pokret kao kada bik promaši crveni plašt u tokom borbe u areni. 

Nema sumnje da je ovim potezom pokazao veliki manjak poštovanja prema svom rivalu, ali svejedno komentari navijača Reala su itekako pozitivni zbog ovog poteza. 

Bild je nedavno pisao kako Bellingham voli da djeluje na svoju ruku, te odstupa od tradicionalnih običaja pa su mnogi u svlačionici Borussije odhanuli zbog njegovog odlaska.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogim je smetao njegov strog odnos prema saigračima, te je navodno vrlo često bio hirovit i pred navijače bi izlazio samo onda kada bi znao da će dobiti aplauz.

Što se tiče Mitrovića, on se smatra nekom vrstom narodnog heroja u Srbiji pošto je upravo on bio taj koji je skinuo zastavu Velike Albanije tokom prekida meča Srbija - Albanija 2014. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahir
I jest bik m j...
1 0
burazengija
Zato sto je ovaj cijelu utakmicu samo gledao kako ce ga udariti nista drugo ga nije interesovalo..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi